PATENTING d.o.o. Beograd

PREDUZEĆE ZA TRANSFER TEHNOLOGIJE,INŽENJERING,
PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE U OBLASTI
PROCESNE INDUSTRIJE, d.o.o. BEOGRAD
ORGANIZATION FOR TECHNOLOGY TRANSFER, ENGINEERING,
PRODUCTION, TRADE AND SERVICE IN PROCESS INDUSTRY, YU
Novosadski autoput br. 53, 11080, Zemun

Istorijat:

Priča o nama počinje 5. maja 1988. godine u Tuzli sa inicijativom Drobnjak Miladina i osniva se Patenting, prevashodno orijentisan na rad u procesnoj industriji i energetici. 1989. godine Drobnjak Miladin predstavlja HIDRODINAMIČKU mašinu pod nazivom "Mačak", čiju turbinu u sredini mašine pokreće voda gurana kroz cev i na taj način vrši efikasno čišćenje cevi iznutra. "Mačak" doživljava punu afirmaciju kroz projekte: "T.E." Tuzla, "T.E." Gacko, "Vinojug" Gevgelija, "Vodovod" Čačak, "Rudarski basen" Bor... Početkom '90. godine počinjemo sa proizvodnjom kućne hemije i auto kozmetike. Time je označen početak našeg angažovanja u oblasti kućne hemije i hemije za institucionalnu upotrebu, takođe ispraćen, pored gore navedenih i realizacijom sledećih velikih projekata: proizvodnja inhibitora (prijavljeno je 11 vrsta inhibitora Patentnom zavodu Jugoslavije u Beogradu pa se po tome naša firma naziva Patenting, prijavljena proizvodnja inhibitora CORONAL MSM u Chromosu – Zagreb i proizvodili se inhibitori za INA Zagreb i šire, zatim proizvodnja inhibitora u HEMIJA Modriča pa onda u Patenting Beograd pod nazivom HEMOD serije MS ) , tretmana voda (geotermalnih,  industrijskih, pitkih), staklenici Domaljevac BiH, HTP Ilidža, čišćenje bušotina i postrojenja "INA" Zagreb, Naftne Industrije Srbije, uslugama tretmana voda i čišćenja postrojenja u mnogim pivarama od Triglava do Gevgelije, "Jugovinil" Split, T.E. Kakanj, "ЕЅelezara" Zenica, 13.juli Pogdorica, zatim T.E. Ugljevik, Pljevlja i sve T.E. u sistemu Elektroprivrede Srbije i Crne Gore, kao i mnoga druga industrijska procesna postrojenja...

Potom sledi selidba sedišta preduzeća iz Tuzle u već otvoreno predstavništvo u Beogradu, Hotel Srbija, soba 101 u ulici Ustanička 127c. Naše poslovanje smo nastavili na tržištu Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije i drugih susednih zemalja. Naš uspešan start u novom sedištu obeležen je povećanjem asortimana proizvoda, voznog parka, mašina i opreme, kao i širenjem lepeze usluga. Napravili smo svoju upravnu zgradu sa pogonima za proizvodnju inhibitora, kućne hemije, hidrazina, levoksina i drugih hemijskih proizvoda. Godine 2000. smo se uselili u novi objekat na Novosadskom autoputu br. 53, gde smo i danas. Neminovno, širenjem kompanije, dolazi do razlika u projekcionim pravcima razvoja vlasnika preduzeća što dovodi do razdvajanja vec postojećeg "Patenting" Holdinga čiji pravni naslednici ostajemo mi na istoj adresi pod nazivom "Patenting" d.o.o.
Beograd. Nastavljamo saradnju sa starim klijentima uz dalje povećanje asortimana proizvoda, usluga i njihovog kvaliteta što je danas rezultiralo dobijanjem sertifikata sistema kvaliteta po standardu SRPS ISO 9001:2008 i sertifikata sistema menadžmenta zaštitom životne sredine po standardu SRPS ISO 14001:2005. Kompletan taj rad praćen je proširenjem klijentele i kruga poslovnih partnera. Za sve vreme ekonomskog embarga i ratnih dejstava u našoj zemlji vršili smo nabavku i snabdevanje velikog dela industrije Srbije i Crne Gore hemikalijama, a ponajviše natrijum hidroksidom (u rastvoru i u čvrstom stanju), hlorovodoničnom i ostalim kiselinama,....Danas:

Danas naša porodica broji 19 zaposlenih, skladišni prostor i rezervoare za hlorovodoničnu i ostale kiseline, natrijum hidroksid (u rastvoru i u čvrstom stanju), vozni park od 10 cisterni, 4 tovarnih kamiona (2 od 5t i 2 od 25t, kombi vozila, nekoliko putničkih automobila, pumpe visokog pritiska "WOMA" 550-850 bara, "WAP" pumpe po 250 bara,3 Karcher pumpe a sve to prati velika količina opreme, mašina i specijalnog alata uz visoko stručno osoblje posebno osposobljeno za specifične poslove. Takodje se možemo pohvaliti veoma širokom lepezom proizvoda kućne hemije sa preko 20 proizvoda.

Izgrađeni su novi kancelarijski i proizvodni prostori na potezu uz auto-put Beograd -
Novi Sad (lokacija Zemun polje) na površini od 6.000 metara kvadratnih.                      

Izvođenjem specifičnih projekata u saradnji sa ruskim partnerima, usvojili smo novu tehnologiju i u potpunosti usavršili stručnjake i osposobili ekipu za najkomplikovanije i najsloženije poslove u energetskoj i procesnoj industriji, kao što je između ostalog bajcovanje kotlova u termoelektranama.
Takođe, u pripremi je izrada projekta zastupništva inostranih firmi koje imaju vodeću ulogu u oblasti bazne hemije. 

Preduzeće Patenting d.o.o. između ostalog odlikuje i sertifikat sistema kvaliteta po standardu SRPS ISO 9001:2008 i sertifikat sistema menadžmenta zaštitom životne sredine po standardu SRPS ISO 14001:2005.

 

 


Vratite se na osnovnu stranu.Pogledajte katalog naših proizvoda.


Zainteresovani za naše trgovinske i uvozno-izvozne delatnostii?Kontaktirajte nas!ЕЅelite da poruèite naš proizvod? Kliknite ovde.Interesuju Vas transportne i ostale usluge koje Vam omoguæavamo?Upoznajte se sa zaposlenima u našoj kompaniji.Zanimaju Vas usluge koje pruЕѕamo u oblasti trgovine i uvoza-izvoza.Pogledajte i sajtove još nekih kompanija u našoj branši.